Monday 8 February 2010

Sünnipäevakingitus väikesele baleriinile: Hanna-Liisile

  

Kahe suure huvi (minul tikkimine, pärlid ja paelad, 9-aastasel tüdrukutirsul ballett ja baleriinid) kokkulangemisel meisterdasin lasteriiete poest leitud punakale särgile balletisussid. Beezist voodririidest õmmeldud aplikatsioonid said pärlitest ja paeltest kaunistused, roosad ja rõõmsad nagu ühele tütarlapsele kohane.

Hoogu sellise töö tegemiseks sain mullu Tartu Rahvaülikoolis käidud ebatraditsioonilise tikandi kursusest. Tookord valmis mul kursusetööna teesärk, millele sai samast materjalist, mis sussidel, tütarlapse nägu. Ka sinna sai ohtralt pärleid ja litreid külvatud.


   

Sama kursuse ajal võtsin ühel õhtul kätte traadirulli ja laia paela, ning hakkasin neist kroonlehe haaval lillekesi tegema. Kaunistasin samasuguste lilledega eelmistel jõuludel Hanna-Liisi ehtekarbi, kuid midagi nutikamat pole veel välja mõtelnud, kus neid kasutada saaks. Olen küll plaaninud neist prosse teha või peavõrule kinnitada, kuid traat kipub igale poole kinni jääma. Ilmselt pean tehnikat või materjali muutma. Seniks pildid:

     

1 comment :