Monday 9 May 2011

Maiasmokkade pidu


Kui üks armas pruunide patsidega plikatirts äkitselt avastas, et ta oli suures maiustamistujus küpsetamise, vahustamise ja tarretamisega ülemäära hoogu läinud, ei olnud sellele kõigele paremat lahendust, kui saata kirjatuviga kiirteade oma kolmele kõige armsamale sõbrale. Plikatirts otsis kapist välja hiigelsuure pitslina, jooksis sellega õue vana õunapuu juurde ja laotas lõhnavale kannikesevaibale. Kuldnokad alustasid kontserti ja juhatasid külalised uhkesti väravast sisse.

Minu viltimiskiiks. Sel korral sai kõik alguse Krissu ideest Supilinna päevadele supiteemalisi patju teha. Viltisime suuremal hulgal tomateid, paprikaid, porgandeid, peete, herneid, küüslauke, sibulaid, porrulauke. Kõiksugu tervislike köögiviljade keskel hakkasin unistama rikkaliku kaunistusega šokolaadist šokolaadisematest tordilõikudest, suussulavatest kõrgetipulistest kreemmagustoitudest värskete puuviljadega, jäätisepallidest kirsikeedisega, hapukatest marjapirukatest vaniljekastmega...mmm....ja kui lisada veel kõikide nende hõrgutiste ette sõna "vilt"! Milline väljakutse!


šokolaadikook vahukooremütsi ja varrelt nopitud vaarikatega

mõnus marjapirukas mustikatest ja metsmaasikatest

kodune jäätis keedise ja värske kirsiga
valge šokolaadi vaht punase sõstra ülepuistega




4 comments :

  1. Ei midagi muud, kui sügav kummardus! :)

    ReplyDelete
  2. Muhahaa, lahe pidu :D
    Lõpus on pruunide patsidega plikatirtsul silm juba puha loojas ;)

    ReplyDelete
  3. Sellel plikatirtsul oli see silm juba peo alguses pisut loojas:D Laenasin pildistamiseks teda kohalikust lasteaiast, oli ainuke enam-vähem, teised olid liiga beebid või äranüsitud peadega.

    ReplyDelete
  4. väga isuäratav, ainuke "viga" on see, et kui selline ekspositsioon on silmaulatuses, siis tekib vastupandamatu isu ka originaalkoogi järele:D
    imeilusad tööd!

    ReplyDelete