Wednesday 14 April 2010

Roheroheline rahutus


Puhkus algas. Minu pikisilmi oodatud kevadine vaheaeg, täpselt 24 päeva pikk, nii et julgen rahulikult endale nii mõnedki päevad logelemist lubada. Täna on logeluste teine päev ja peab tunnistama, et päris tulemuslik: eile heegeldasin endale bareti ja alustasin ühe kaardi tikkimist ja nüüd on mõlemad valmis! Ja hirmus tore oli: õues metsvindid, kuldnokad, mutimullahunnikud, päike tuppa siramas, The Courteeners ja Stereophonics ja... mis see nüüd ongi...ärevus, selline kevadine ja soe...Ja selline olek paneb igal juhul tegevust otsima..

Bareti heegeldasin vastavalt oma igakevadisele värvieelistusele loomulikult rohelise ja loomulikult paar aastat tagasi Selveri laadapäevadelt soetatud soodsast mohäärisegusest kampsunilõngast, sest just kampsun pidi tast saama kohe paar päeva peale ostmist...nagu alati... 



Aga barett pidi ikka edev tulema, kevadele kohane,  niisiis võtsin jälle traadipuntra ja paela kätte ning hakkasin eile hilisõhtul lillekesi meisterdama. Ja kui teile tundub, et need õied on servast pisut karvased, siis ongi! Töötan tõhusamat tehnoloogiat välja.

Ja siis sellest kuidas vahetevahel head asjad minuni jõuavad.. Meie kullakalli kohviku fuajeest kolis lillepood välja ja kõik kliendid olid kole kurvad, kuni ühel päeval...arvasin, et näen valesti- diivan astub välisuksest sisse, selline ilus, heleda linase kattega! Koos diivaniga kolis meile käsitöö ja kunsti pood.  Kulla töökaaslane jättis pirukate kotti toppimise kus seda ja teist ning tormas noorte armsate poepidajate juurde ja parseldas mu neile maha! Tuli välja, et nad ootavadki, et neile omavalmistatud käsitööd toodaks. ( Ärge nüüd arvake, et mind käsitööesemena maha müüa taheti!) Piret tuli tagasi ja lükkas mu enda ees fuajeesse. Saigi kokku lepitud, et ma siis viin neile midagi. Ja nad olidki tõeliselt armsad ja vahvad!

Nädalavahetusel see väike nukumaja meenutav poeke avatigi ja esmaspäeval varastasin tööst paar minutit, et uudistamas käia. Seal on pingikesed täis igatsugu põnevaid potikesi alustades roosidest ja lõpetades sibulatega! Suur uhke kahe uksega varandustekapp keraamika, seinakellade ja kaltsujänestega, ehteid, postkaarte, ruudulisi tuvisid... Tore müüja astus kohe ligi ja küsis, kas tulin oma asjadele riiulit valima. Võrratu!!!

Ma siis vaikselt alustasingi ühe tikitud kaardi meisterdamist. Nüüd ootan inspiratsioonipuhangut, et neid millegi täiesti erilisega üllatada. Kui Rakverre satun, astun sealt läbi ja kui ilusasti palun, äkki tohin sellest käsitööpesast mõned fotod teha ja teile ka näidata.

   


Puhkusega sedapalju, et meeletult tahaks teid, kallid unustusse jäänud ja kaua külastamata sõbrad, kinni püüda,  nagu ma Krissule juba lubasin. Maarja juba sonib mingitest teepidudest;)  Tahaks teid kõiki näha ja kõvasti kallistada! Tartus näeme!

P.S Homme öösel ilmselt Plink-Plonk, Zavood või midagi muud... :)

2 comments :

  1. Väga põnev! Ja naudi siis puhkust ikka täiega ja vaata meid üle jah, meil siin nii igav ilma teieta :S
    See poeke tundub imemõnus ja partselda jah kõik oma kraam maha, siis saad äkki rikkaks ja kuulsaks ja saad saiamüümiselt millegi mõnusama peale :)

    Homme? plink-plonk? uurin kohe lähemalt ja ilmselt näeme seal :)

    ReplyDelete
  2. Ahjaa, see barett, see on ju täitsa vahva, omamoodi kiiksuga ja kena kevadroheline :)

    ReplyDelete